Het familiebedrijf Houtvezelhandel Honingh heeft een lange geschiedenis met hout.

Geschiedenis

Geschiedenis

In 1928 begonnen onze grootouders met de productie van rookhout en rookmot voor het op ambachtelijk roken van vis. Ook toen produceerde we al een eerlijk en natuurlijk product. En vandaag de dag is het niet anders.

Wij werken nog steeds met hout: prachtig, levend en puur materiaal, maar tegenwoordig maken wij er kwalitatieve en hoogwaardige houtvezelproducten van. Deze worden gebruikt als bodembedekker in de agrarische en industriële sector en veeteelt. Geschikt voor grote en kleine dieren. Wij leveren uitsluitend aan de groothandel, tussenhandel en agrarische bedrijven.

Ons bedrijf heeft een eigen filosofie, een uitgesproken visie en - al zeggen we het zelf - we zijn uit het goede hout gesneden. Als familie bedrijf zijn wij trots op de hechte relatie met onze klanten, met ons product en met de eigen medewerkers, familie of niet.

 

Hoe wij werken

Hoe wij werken

Houtvezelhandel Honingh brengt hoogwaardige strooiselproducten voor grote en kleine dieren op de markt. Daarvoor maken we gebruik van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. De basismaterialen bestaan voor 100% uit zacht hout en zijn gegarandeerd onbehandeld.

De producten worden in eigen huis in een speciaal productieproces vervaardigd. In moderne gesloten installaties ontstaat na drogen, zeven en stofvrij maken een product dat zeer zuiver is. Dat doen we nu al 50 jaar, in het hart van de Zaanstreek.

"Wij leveren uitsluitend aan de groothandel, tussenhandel en agrarische bedrijven."

Houtsnippers

Houtsnippers

Houtsnippers of houtkrullen van Houtvezelhandel Honingh zijn geschikt als strooisel voor alle dieren, maar in het bijzonder voor paarden, kippen en kleinvee.

Meer informatie

Zaagsel

Zaagsel

Zaagsel van Houtvezelhandel Honingh is de hygiƫnische oplossing voor melkveehouders en varkenshouders. Het heeft als belangrijkste eigenschap dat het vocht en geur maximaal bindt.

Meer informatie

Vlas

Vlas

Vlas is met name geschikt voor gebruik in paardenstallen Houtvezelhandel Honingh levert het stofarm, volledig composteerbaar en mileuvriendelijk.

Meer informatie

Houtvezel

Houtvezel

In eigen fabriek geproduceerd houtvezel als strooisel voor in kippenschuren, paardenboxen of voor in het hok van knaagdieren. Houtvezel is verder het meest gebruikte product pluimveehouderijen.

Meer informatie

Copyright © 2016-2024 - Houtvezelhandel Honingh